Veganský koláč s drobenkou

středa, července 19, 2017

Recept na výborný (zdravý!) meruňkový koláč s drobenkou a to vše z rostlinných surovin :) Tak šup, čti dál a nasbírej inspiraci.


Budeme potřebovat: 


Těsto
- 2 hrnky mouky (já použila špaldovou)
- 2 lžičky prášku do pečiva
- lžíce kokosového oleje
- chia "vajíčko"
- půl hrnku rostlinného mléka
                                                                                     
                                                                                      
Drobenka
- kokosový olej
- vlašské ořechy
- třtinový cukr

Ostatní
- ovoce (meruňky, rybíz..podle chuti..), strouhaný kokos (nemusí být)

Postup:

  • Suché ingredience na těsto dáme dohromady a poté si připravíme chia vajíčko (lžíce chia semínek + voda). Rozpustíme si kokosový olej,  přidáme ho do směsi mouky společně s "vajíčkem" a mlékem.

Tip: chia nech odpočinout tak 10 minut, aby to mělo konzistenci jako vejce a mělo to správný účinek.

  • Toto těsto vylijeme do formy, která je vymazaná olejem a moukou. Na to poklademe ovoce, které máme rádi. Já použila meruňky a rybíz ze zahrady. Dáme to do trouby na 180 °C , cca na 10 minut a mezitím si připravíme drobenku.

  • Drobenku připravíme tak, že si rozpustíme kokosový olej a přidáme k němu na malé kousky rozmixované ořechy a třtinový cukr. Přesné míry nevím, dělala jsem to od oka :D . Vše rukou prohněteme do správné konzistence.

  • Těsto s ovocem po 10 minutách vytáhneme a poklademe drobenkou. Dále pečeme dalších 30-40 minut.

Tip: dávej velký pozor, aby se ti drobenka nespálila! Má k tomu lehké sklony.. Nebude chutnat jako normální drobenka, ale spíš jako karamel..😀😀


Budu moc ráda za každou zpětnou reakci. Blog jsem nechala zhruba 3 roky odpočinout, ale teď se k tomu chci zpátky vrátit. Mějte se hezky! 

You Might Also Like

0 komentářů